انجمن داستان ، آخرین مرحله از فرایند تجربه ادبیات در میان اعضای برگزیده مراکز آفرینش های ادبی است . اعضا پس از گذراندن دوره های کارگاه نوشتن خلاق و کارگاه های ادبی داستان واجد شرایط ورود به انجمن داستان می شوند. دراین مرحله اعضایی که توانایی خلق اثر دارند، به شکل تخصصی با گونه های مختلف داستان آشنا می شوند. 

مهمترین اهداف تشکیل انجمن : ایجاد فضایی امن برای توسعه و ترویج «ادب نقد شدن و نقد کردن »در جامعه نوجوانان و جوانان پدیدآورنده آثار ادبی ، ایجاد فضای امن و سالم برای نوجوانان و اعضای ارشد، گسترش و تداوم ارتباطات اعضا و مراکز فرهنگی و هنری کانون در سطح تخصصی تر با یکدیگر و با کارشناسان ادبی کانون و چهره های ادبی شاخص استان و کشور ارتقاء سطح توانمندی های اعضای برگزیده ادبی آشنایی اعضا با جریان های ادبی معاصر و روز ،معرفی چهره های جوان و خلاق ادبی به جامعه ادبی کشور در حوره داستان ،ایجاد روحیه نقدپذیری ،تشویق و تربیت نگاه انتقادی در اعضا 

 

 

 

  • 1400/12/17 - 11:21
  • تعداد بازدید: 1328
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بیست‌ویکمین نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون استان اردبیل برگزار شد

انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری استان اردبیل بیست‌و یکمین نشست خود را روز پنج‌شنبه ۱۲ اسفندماه سال۱۴۰۰ به صورت حضوری در مرکز شماره ۵ برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون استان اردبیل، در ابتدای این نشست تخصصی حسین یوسفی، کارشناس مسوول آفرینش‌های فرهنگی، هنری و ادبی کانون استان ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع اعضای انجمن و مشارکت فعال آن‌ها در نقد، گفت: انجمن‌های ادبی علاوه برافزایش دانش و توان ادبی، اعتمادبه‌نفس و قدرت بیان اعضا را تقویت کرده و نقش مهمی در اشاعه‌ی تفکر و نگاه انتقادی دارند.

یوسفی از خدمات سمیه حسین‌زاده از مربی آفرینش‌های ادبی و نماینده انجمن نویسندگان کانون استان تشکر کرده و یادآور شد: حضور فعال و افزایش توان ادبی اعضا نشان‌دهنده تلاش مربیان به ویژه مسوولان انجمن در کارگاه‌ها است.

هم‌چنین سمیه حسین‌زاده به عنوان کارشناس برنامه، به اهمیت شخصیت‌پردازی در داستان پرداخته و گفت: هر داستانی برای خلق شدن نیاز به شخصیت دارد و این شخصیت‌ها باید باورکردنی باشند؛ بنابراین نویسنده در داستانش روابط شخصیت‌ها را تشریح و مواجهه‌ی آن‌ها با وقایع و حوادث را به تصویر می‌کشد.

این نویسنده و منتقد ادبی به تفاوت‌های تیپ و شخصیت اشاره‌کرده و افزود: تیپ‌ها نمایندگان یک گروه یا طبقه هستند که رفتارهای مشترکی دارند، یعنی آنجایی که کاراکترها بسط و گسترش داده نشده‌اند و نویسنده به خصوصیات و حالات روحی و روانی و رفتارهای فردی نپرداخته، کاراکترها در حد یک تیپ مانده و به شخصیت داستانی تبدیل نخواهند شد.

او در ادامه‌ی سخنان خود به تکنیک‌ها و روش‌های شخصیت‌پردازی اشاره‌کرده و از اعضا خواست تا با وسواس و دقت بیشتری در این زمینه قلم آزمایی کنند.

گفتنی‌است پریناز ستونه مربی ادبی مرکز شماره یک و سه کانون اردبیل، مهدیه علیقلی‌زاده کارشناس آفرینش‌های ادبی کانون استان و کارشناس برنامه، اثر نرگس دانش با عنوان «کارت واکسن»، طوبی حسین‌زاده با عنوان «من کی‌هستم؟» و هستی جهانی با عنوان «چادر» را مورد نقد و بررسی قراردادند و هم‌چنین جوایز و لوح تقدیر مهرواره داستان آفرینش به برگزیدگان آن‌ها اهداء شد.

کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت